Ja het is weer tijd voor een Spaans gerecht! Toen ik laatst mijn lieve vriendin Samantha vroeg of ze nog ideeën had voor een Spaans recept, noemde zij het recept voor pisto. In haar recept wordt er met aardappel gewerkt en ik besloot het recept iets aan te passen, door de aardappel weg te laten en een pakje Tomato frito toe te voegen voor extra smaak.
Wij aten de pisto met rijst en een gebakken ei, maar je kunt dit ook eten met een lekker stuk vis of vlees. Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het:
Ingrediënten voor 4 personen:
– een witte ui
– een rode paprika
– een groene paprika
– een courgette
– een aubergine
– een blik tomatenblokjes
– een pakje Tomato frito
– zout, peper en olijfolie
– rijst (afgemeten voor vier personen)
– vier eieren
Bereidingswijze:
Verhit water in een pan en kook de rijst gaar.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan, snipper de ui en fruit deze aan. Snijd de paprika’s in gelijke blokjes en doe ook in de pan. Snijd nu de courgette en aubergine in gelijke blokjes en doe deze ook in de pan. Roerbak de groenten gaar (eventueel met het deksel op de pan).
Als de groenten zacht zijn, voeg je de tomatenblokjes en Tomato frito toe en breng je het geheel op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat het geheel even pruttelen.
Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak de eieren. Serveer de pisto met rijst en een gebakken ei. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten.