Pittige broccolisoep met bloemkool en zoete aardappel

Ik had laatst nog wat ingrediënten over en ik besloot er een soep van te maken. Zonde om weg te gooien!
Ik maakte er een pittige broccolisoep van met bloemkool en zoete aardappel.
pittige-broccolisoep-met-bloemkool-en-zoete-aardappel

Hieronder lees je hoe je deze soep maakt.

Ingrediënten
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 kleine broccoli
– De helft van een bloemkool
– 1 grote zoete aardappel
– 800 ml water
– 1 groente bouillonblokje
– een paar snufjes kerriepoeder

Bereidingswijze:
Snij de knoflook en snipper de ui. Zet een pan op het vuur, doe de kokosolie erin en fruit de ui en knoflook als de olie heet is. Giet vervolgens 800 milliliter water in de pan en doe er een groente bouillonblokje in.
Snij ondertussen de broccoli, de bloemkool en zoete aardappel in kleine stukjes. Als de bouillon kookt doe je alle groenten erbij. Kook tot de groenten zacht zijn (ongeveer 20 minuten). Haal daarna de pan van het vuur en pureer alles tot een gladde massa. Doe een paar snufjes kerriepoeder in de soep en roer goed door. Eet smakelijk!
pittige-broccolisoep-met-bloemkool-en-zoete-aardappel
Totale bereidingstijd: 40 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s