Het was de hoogste tijd om weer eens een tapas recept met jullie te delen! Eén van mijn favoriete tapas zijn toch wel de knoflook champignons (champiñones al ajillo), als ze op de kaart staan bestel ik ze ook bijna altijd.
Maar gelukkig kun je ze ook gewoon snel thuis maken. Je hebt er maar 20 minuten voor nodig. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten:
– een bakje champignons
– olijfolie vierge
– 2-3 teentjes knoflook (of gebruik knoflookpoeder naar smaak)
– een handje peterselie (zowel vers als gedroogd werkt)
– een snuf zout
Bereidingswijze:
Verwarm in een pan met deksel een flinke scheut olijfolie . (De bodem moet bedekt zijn). Maak de champignons schoon en doe ze heel (of in vieren gesneden) in de pan. Voeg de peterselie en zout toe en pers de knoflook uit. Roer alles goed door, zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
Roer regelmatig tot de champignons zacht zijn. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd:20 minuten