Rode bieten cake met dadels

Op zondag vind ik het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen. Ik ben heel streng voor mezelf en ik heb nooit koekjes en cake in huis. Dat koop ik alleen als ik bezoek krijg. Soms heb ik echter wel trek in iets lekkers en wat is er nu leuker dan zelf iets maken wat ook nog gezond is? Ik maakte deze keer een rode bieten cake met dadels. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan volgt hieronder het recept!

Rode-bieten-cake-met-dadel-lovetocookhealthy1

Ingrediënten
– 150 gram biologische speltmeel
– 50 gram biologische kokosmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 250 gram rode bieten (gepureerd)
– 50 gram dadels (in kleine stukjes gesneden)
– 200 gram magere yoghurt
– 3 eieren
– 3 eetlepels honing
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 2 eetlepels gesmolten kokosolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 40 minuten. Doe de speltmeel, kokosmeel, bakpoeder, eieren, yoghurt, honing, vanillesuiker, kaneelpoeder, kokosolie en gepureerde rode bieten in een kom en mix tot een glad beslag. Schep de helft van de dadels erdoor. Stort het mengsel in een siliconen cakevorm en sprenkel de rest van de dadels erover. Zet in de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Eet smakelijk!
Rode-bieten-cake-met-dadels-lovetocookhealthy2
Totale bereidingstijd:50 minuten

Een gedachte over “Rode bieten cake met dadels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s