Ik loop vaak wat achter met hypes, zo ook op het gebied van eten. Nadat ik op Instagram al regelmatig de tag #bloemkoolpuree voorbij zag komen, vond ik het hoog tijd om het zelf te maken.
Eigenlijk heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Er zijn recepten in de omloop waarbij roomboter wordt gebruikt, andere recepten gebruiken kaas. Je kunt dus zoveel variëren als je wilt. Ik koos ervoor om kokosmelk te gebruiken voor een wat zoetere smaak.
Ingrediënten voor twee personen:
– een kleine bloemkool
– +/- 200 ml kokosmelk
– een snuf zout
– kerriepoeder naar smaak
Bereidingswijze:
Stoom (12 min) of kook (10 min) de bloemkool gaar. Pureer de bloemkool, zout en kerrie in een keukenmachine en voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe tot je een mooie puree krijgt. Maak af met nog een beetje kerriepoeder en server direct. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.