MOM: cappucino oats

Hou je van koffie? En hou je ook van havermout? Heb je daarnaast nooit veel tijd om te ontbijten? Nou, dan heb ik voor jou een makkelijk ontbijt, waarbij je tegelijk je cafeïne en gezonde ontbijt binnenkrijgt: Cappucino oats!
Cappucino havermoutpap
Ja dat hoor je goed. Cappunico oats. Een kom heerlijke dampende havermoutpap met espresso en melkschuim en een beetje cacao. Ideaal voor een vlug, maar vullend ontbijt!
Ben je al nieuwsgierig geworden naar dit recept? Hier komt het!

Ingrediënten voor een persoon:
– 200 ml (magere) melk + 20 ml extra
– vijf eetlepels havermout
– een snuf vanillepoeder
– cacaopoeder
– een kopje espressokoffie

Bereidingswijze:
Doe 200 ml melk, de havermout en een snuf vanillepoeder in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat de havermout goed dik worden en zet weg.
Doe de melk in een melkopschuimer en zet ondertussen een kopje espresso.
Doe de havermoutpap in een kom, giet de espresso erover en schep het melkschuim er bovenop. Maak af met wat cacaopoeder en klaar is je ontbijt! Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 7 minuten.

Tips:
Gebruik volle melk voor een dikkere schuimlaag.
Vervang de cacao ook eens door kaneel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s