Sinds Nicole mij een keer zei dat zoete aardappel zo lekker is ben ik helemaal fan van de zoete aardappel. Ik eet ze minimaal 1 keer in de week. Soms uit de oven en soms gebakken. Mijn laatste creatie was zoete aardappel met rozemarijn uit de oven.
Hieronder volgt het recept.
Ingrediënten voor 1 persoon
– 1 zoete aardappel
– rozemarijn
– zout
– een klein beetje gesmolten kokosolie
– bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 75 minuten.
Was de zoete aardappel goed onder de kraan en snij een klein stukje van beide zijkanten af. Maak vervolgens inkepingen in de zoete aardappel. Let erop dat je ze diep genoeg maakt, anders wordt de zoete aardappel in het midden niet gaar.
Sprenkel rozemarijn in de inkepingen en ook een klein beetje zout. Zet de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en giet de kokosolie erover.
Bak de zoete aardappel in 75 minuten gaar. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 85 minuten