Pumpkin spice cake

Gesponsord. Het is de maand april nu niet geweldig weer geweest, eerder herfstig weer, daarom besloot ik een lekkere, luchtige pumpkin spice cake te maken.
Pumpkin spice cake
Ik had met kerst een tulband bakvorm gekregen en ik wilde deze graag gebruiken. Ik kwam er echter achter dat het bakken met een tulband cakevorm iets anders in zijn werk gaat, dan het bakken met een gewone cakevorm.
Bij de derde poging lukte het mij om de cake heel uit de vorm te krijgen. Zorg dan ook dat de vorm en cake volledig afgekoeld zijn, voordat je deze uit de vorm haalt. Haal je hem er te snel uit, dan zal hij breken, hoe goed je de vorm ook hebt ingevet en bebloemd hebt.

Ingrediënten voor 1 cake:
– 120 gram boter, op kamertemperatuur
– 240 ml karnemelk
– 260 gram speltbloem
– 180 gram kokosbloesemsuiker
– 2 eieren
– een theelepel vanille-extract
– 3 3/4 theelepel bakpoeder
– een theelepel pumpkin spice mix
– een snuf zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten. Vet de tulbandvorm in en bebloem deze.
Klop de boter en suiker luchtig in een kom. Meng de vanille met de karnemelk en meng het speltbloem, bakpoeder zout en de pumpkin spice kruiden in een andere kom. Mix nu één voor één de eieren aan het suikermengsel toe.
Als de eieren volledig zijn opgenomen, voeg je de helft van de droge ingrediënten en de helft van het karnemelkmengsel toe en mix tot het volledig is opgenomen. Mix nu de restanten bloem en karnemelkmengsel erbij.

Giet het mengsel in de ingevette en bebloemde tulbandvorm en bak de cake gaar in 60 minuten.
Laat de cake en vorm volledig afkoelen en stort de pumpkin spice cake dan voorzichtig op een rooster of bord. De cake is kwetsbaar, dus doe voorzichtig.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

De kruiden zijn afkomstig van Van Beekum Specerijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s