Volgend weekend is het alweer Pasen! Daarom deel ik vandaag met jullie het recept van gezonde gevulde eieren. Misschien heb je wel een Paasbrunch op de planning staan en wil je niet teveel van je dieet afstappen.
Dan zijn deze gevulde eieren ideaal voor op de brunchtafel, want ze worden gemaakt met Griekse yoghurt en niet met mayonaise. Daarnaast maak je ze net zo makkelijk als de gevulde eieren die je normaal gesproken maakt!
Ben je al nieuwsgierig geworden naar dit makkelijk op maandag recept? Hier komt het!
Ingrediënten voor 12 porties:
– zes eieren
– 60 ml Griekse yoghurt 0%
– twee theelepels Dijon mosterd
– zout
– peper
– paprikapoeder
Extra:
– een spuitzak
Bereidingswijze:
Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken met koud water en laat ze even afkoelen.
Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de lengte door midden. Schep het eigeel eruit, doe dit in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt en Dijon mosterd aan toe. Prak alles goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in de spuitzak en vul hiermee de eiwitten. Maak af met wat paprikapoeder. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
3 gedachtes over “MOM: gezonde gevulde eieren”