Ben je op zoek naar een toetje dat niet zo zwaar op de maag ligt als chocolademousse en een stuk gezonder is? Nou, dan ben je hier aan het goede adres!
Oké, toegegeven je krijgt niet precies dezelfde textuur als een echte chocolademousse, maar de smaak is er niet minder om! Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten voor vier porties:
– 100 gram pure chocolade (zo puur als je wilt)
– 180 ml magere melk
– 500 ml Griekse yoghurt 2% (die van de Lidl is lekker zacht van smaak)
– een eetlepel honing
– 1/2 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze:
Doe de melk en chocolade in een steelpannetje en zet op een zacht vuur. Roer in de pan totdat de chocolade volledig gesmolten is, maar zorg ervoor dat de melk niet gaat koken. Haal het pannetje van het vuur en voeg nu de honing en vanille toe en roer goed. Zet het mengsel weg, zodat het een beetje kan afkoelen.
Doe de Griekse yoghurt in een kom en klop deze in 5 minuten luchtig op de hoogste stand van de mixer. Schep voorzichtig het chocolademengsel door de yoghurt totdat deze volledig gemengd is. Giet/schep het mengsel in vier glazen, dek ze af en zet voor twee uur in de koelkast. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten.
– Ook lekker met noten, kokos of verse aardbeien.
– Voeg meer honing toe als je hele pure chocolade gebruikt.