Ik maak niet vaak zoete dingen, want ik hou meer van hartig. Maar ik wilde graag een keer een cake maken. Ik koos voor een fruitcake! Ik heb het recept op internet gevonden, maar ik heb hem hier en daar aangepast en ingrediënten toegevoegd zodat het mijn eigen creatie is geworden. Hij is erg goed gelukt en vooral erg lekker! Hieronder vindt je het recept!
Ingrediënten:
– 50 gram speltbloem
– 25 gram kokosmeel
– 25 gram boekweitmeel
– 50 gram havermout
– 2 eieren
– 45 gram gesmolten kokosolie
– 75 ml amandelmelk
– 100 gram frambozen (ik heb diepvries gebruikt en laten ontdooien)
– 100 gram mango (ik heb diepvries gebruikt, laten ontdooien en de stukjes kleiner gesneden
– 60 gram dadels zonder pit
– 60 gram honing
– 2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze:
Zo, dat is een hele waslijst aan ingrediënten, maar nu kunnen we dan beginnen. Verwarm de oven voor en stel in op 180 graden. Pak een grote kom en doe de speltbloem, kokosmeel, boekweitmeel, havermout, eieren, kokosolie, amandelmelk, bakpoeder en honing erin. Meng tot een glad beslag.
Snij ondertussen de dadels in kleine stukjes en roer deze samen met de helft van de frambozen en de mango door het beslag. Giet het mengsel vervolgens in een siliconen cake vorm en strooi de rest van het fruit erover heen.
Zet in de oven en bak in 45 minuten gaar. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 50 minuten