Appelmoes kaneelcake

Als we boodschappen gaan doen, neem ik vaak iets mee waarvan ik dan later een gerecht mee wil pakken. Zo ook een pot appelmoes, toen deze in de aanbieding was. Het duurde even voordat ik er wat mee ging maken, maar uiteindelijk verzin ik toch altijd weer iets lekkers.
appelmoes-kaneel-cake-lovetocookhealthy-3
Voor deze appelmoes kaneelcake gebruik je geen boter, maar appelmoes. Ik heb dezelfde verhoudingen aangehouden voor een normale vanillecake, maar heb wel minder suiker toegevoegd, omdat er in de appelmoes ook al genoeg suiker zit. Als de cake klaar is heb je een heerlijke smeuïge cake met stukjes appel.

Ingrediënten voor een cake:
– 200 gram appelmoes light
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram kristalsuiker
– 30 gram kaneelsuiker
– vier eieren
– een kleine appel
– boter om de cakevorm in te vetten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten. Vet een cakevorm in en bebloem deze. (Hiermee voorkom je dat de cake aan de vorm blijft plakken als deze uit de oven komt.)

Mix in een kom de eieren en suikers tot een luchtig mengsel. Voeg nu de appelmoes toe en mix ook in twee delen het zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag en blijf mixen tot het bakmeel volledig is opgenomen en je een glad beslag hebt.
appelmoes-kaneel-cake-lovetocookhealthy
Schil een appel en snijd deze in kleine blokjes. Doe ze samen met wat zelfrijzend bakmeel in een kom en meng zodat de blokjes lichtjes met het bakmeel zijn bedekt. Spatel vervolgens de appelblokjes door het beslag en stort het beslag in de vorm. Het mengsel is een wateriger dan je gewend bent, maar do not worry! Het komt goed.
appelmoes-kaneel-cake-lovetocookhealthy-2
Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Haal de cake uit de oven, laat vijf minuten staan en stort de cake dan op een rooster zodat hij volledig kan afkoelen. Eet smakelijk!
appelmoes-kaneel-cake-lovetocookhealthy-4

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

2 gedachtes over “Appelmoes kaneelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s