Courgettebrood met Parmezaanse kaas

Vandaag laat ik je het recept zien van een heerlijk courgettebrood met Parmezaanse kaas. Dit brood is smaakvol en zit lekker vol groente.

Dit courgettebrood heeft zoveel smaak van zichzelf dat je er niet eens beleg op hoeft te doen. Wil je dat wel, dan is dit heel lekker met hüttenkäse en een snufje kaneel. Ben je al nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke brood? Hier komt het recept!

Ingrediënten:
– 70 gram Parmezaanse kaas snippers
– 250 gram bloem
– een courgette
– 100 gram rauwe, gemengde noten
– vier eieren
– drie theelepels bakpoeder
– een flinke snuf kaneel
– zout, peper en boter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 50 minuten.
Rasp de courgette fijn en hak de gemengde noten kleiner. (Ik gebruikte hiervoor mijn Magimix.)
Klop de eieren los in een grote kom (de grootste kom die je hebt). Voeg de bloem, het bakpoeder, de noten, de Parmezaanse kaas, het bakpoeder en een snuf kaneel toe. Roer alles goed door elkaar. Dit gaat lastig, dus je moet wel goed roeren. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een cakeblik in met wat boter en bebloem het blik. Stort het beslag in het blik en bak het brood gaar in 50 minuten. Laat het brood even vijf minuten afkoelen en stort het dan op een rooster. Laat het courgettebrood volledig afkoelen en snijd dan voorzichtig in plakken. Het brood blijft een beetje nattig aan de binnenkant.

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s