Sinds ik kalkoen bacon heb ontdekt ben ik daar helemaal fan van. Het fijne is dat er maar 7 procent vet in zit en lang niet zo zout is als gewone bacon. Ook omdat ik geen varkensvlees eet is dat een geweldig alternatief. Toen ik op een zondagmiddag laat thuis was van de bioscoop, besloot ik een omelet met groente en kalkoen bacon te maken. Hieronder vind je het recept!
Ingrediënten voor 1 omelet:
– 2 eieren
– 2 plakjes kalkoen bacon in stukken gesneden
– een paar roosjes broccoli
– een paar cherrie tomaatjes door de midden gesneden
– olijfolie
Bereidingswijze: Zet een pan water op het vuur en kook de broccoli beetgaar. Giet af. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en leg de plakjes kalkoen bacon erin.
Bak deze kort. Doe vervolgens de broccoli en de cherrie tomaatjes erbij en bak deze kort mee.
Kluts ondertussen 2 eieren en giet het mengsel in de pan.
Doe een deksel op de pan en bak de omelet in ongeveer 5 minuten gaar. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten
Mmm, simpel, maar zo lekker!
LikeLike