Bruine bonensoep

In januari was het zo koud dat ik regelmatig maaltijdsoepen maken. Je doet alle ingrediënten in de pan en na een paar uur heb je een heerlijke soep.
bruine-bonensoep-lovetocookhealthy
Zo ook deze bruine bonensoep. Je moet wel even de bruine bonen een nacht laten weken, maar dat maakt de soep wel een stuk lekkerder. Afgezien van dat heb je er geen werk aan.

Ingrediënten voor 1 liter soep:
– 500 gram bruine bonen, gedroogd
– een zak soepgroente (300 gram)
– een liter water
– twee bouillonblokjes (groente)
– een runderrookworst

Bereidingswijze:
Week de bruine bonen een nacht in ruim water. De volgende dag spoel je de bonen af en doe je ze met een liter water, de bouillonblokjes en soepgroente in pan en breng je het geheel aan de kook.
bruine-bonensoep-lovetocookhealthy-2
Laat het geheel zeker anderhalf tot twee uur koken tot de groente en bonen uiteen beginnen te vallen. Schep vervolgens zes eetlepels bruine bonen uit de pan en zet apart.
Pureer nu de soep licht, zodat niet alles fijn is. Doe de bruine bonen die je eerder uit de soep hebt gevist weer in de pan en snijd de runderrookworst in plakjes en doe deze ook in de pan. Laat nog even tien minuten koken en serveer dan. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten (+ minimaal 8 uur weektijd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s