Marble cake

Ik wilde al een tijdje een tweekleurige cake maken zonder kleurstoffen te gebruiken, dus na even nadenken, besloot ik een marble cake te maken.
marble-cake-lovetocookhealthy-4
Het leuke aan deze cake is dat je niet weet hoe je plakje cake eruit komt te zien, omdat je het beslag om en om in de cakevorm stort. En door cacao te gebruiken hoef je geen kleurstoffen te gebruiken. Een win-win zou ik zo zeggen.

Ingrediënten voor 1 cake:
– 200 gram boter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 160 gram kokosbloesemsuiker
– een zakje vanillesuiker
– vier eieren
– twee eetlepels cacao
– een snuf zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten. Vet een cakevorm in en bebloem deze. (Hiermee voorkom je dat de cake aan de vorm blijft plakken als deze uit de oven komt.)

Mix in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel in delen toe aan het beslag en blijf mixen tot het bakmeel volledig is opgenomen en je een glad beslag hebt.
marble-cake-lovetocookhealthy
Schep nu de helft van het beslag in een andere kom en meng hier de cacao door. Schep nu een eerste laag beslag om en om in de vorm. Als de bodem bedekt is ga je verder met de volgende laag tot het beslag op is. Trek met een spatel het beslag recht en trek eventueel een vork over de bovenkant van de cake.
marble-cake-lovetocookhealthy-2
Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Haal de cake uit de oven, laat vijf minuten staan en stort de cake dan op een rooster zodat hij volledig kan afkoelen. Eet smakelijk!
marble-cake-lovetocookhealthy-3

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s