Zoek je een manier om meer groente te eten? Verwerk dan eens wat groente in je havermout. Ik deed dit zelf al eens met deze carrot cake oats.
Vandaag laat ik je zien hoe je met een halve avocado je havermout een stuk romiger kunt maken en tegelijk al een groot gedeelte van je dagelijkse portie groente kunt binnenkrijgen. Door een beetje agave toe te voegen, krijg je een heerlijke, licht gezoete oats die de perfect start van de dag is.
Ingrediënten voor een persoon:
– een halve, rijpe avocado
– 200 ml magere melk
– vijf eetlepels havermout
– agavesiroop naar smaak
Bereidingswijze:
Prak de avocado fijn en doe deze samen met doe de melk en havermout in een steelpan en breng deze aan al roerend aan de kook. Zet nu het vuur lager en laat de havermoutpap dik worden. Blijf ondertussen goed roeren en breng op smaak met de agave. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 7 minuten.