Lasagne met tonijn en groenten

Onlangs had ik Nicole en onze moeder uitgenodigd voor een high tea. Dit omdat Nicole dit jaar gaat trouwen en ik het gezellig vond om met zijn drieën iets gezelligs te gaan doen.

tonijnlasagne-lovetocookhealthy5

De volgende dag was ik ziek en in de daarop volgende dagen bleef ik ziek thuis. Ik begon me te vervelen en besloot wat recepten te verzinnen. Ik maakte tijdens mijn dagen thuis uiteindelijk deze heerlijke lasagne met tonijn en groenten.

Wat heb je nodig om deze heerlijke lasagne te maken? Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 6 lasagne bladen ( ik gebruikte de spinazie variant )
– 2 blikjes tonijn á 160 gram (als je tonijn met olie kiest, dan goed uitlekken)
– 1 courgette
– 1 bakje cherrytomaatjes
– 1 plak 35 plus oude kaas
– een scheut kokosolie
– 2 pakjes tomatensaus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden en stel hem in op 30 minuten. Zet een pan op het vuur en doe er een scheut kokosolie in.
Snij de courgette in kleine blokjes en bak deze gaar in de  pan. Doe vervolgens de 2 blikjes tonijn erbij en bak het kort mee met de courgette.

tonijnlasagne-lovetocookhealthy2

Ondertussen snij je de cherrytomaatjes door de midden. Doe deze dan ook in de pan en giet de 2 pakjes tomatensaus erbij. Roer het lekker door en haal dan de pan van het vuur.

tonijnlasagne-lovetocookhealthy3
Pak nu een kleine ovenschaal , vet deze in met een klein beetje kokosolie en begin met een laag saus. Bedek de saus met de lasagne bladen en verdeel een deel van de saus erover. Beleg weer met de lasagne bladen en ga dan weer verder met de saus.

tonijnlasagne-lovetocookhealthy7
tonijnlasagne-lovetocookhealthy1        Dit herhaal je totdat de saus op is. Maak af met een plak 35 plus oude kaas   (of een andere soort kaas, welke jij het lekkerst vindt! )  Zout en peper is niet nodig, want de saus heeft genoeg smaak op zich. Zet de lasagne in de oven en bak hem gaar in ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

tonijnlasagne-lovetocookhealthy5
tonijnlasagne-lovetocookhealthy6

Totale bereidingstijd: 40 minuten

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s