MOM: Garam masala hummus

Ik ben de laatste tijd weer druk bezig met hummus recepten uit te proberen. Zo bedacht ik ook deze hummus met garam masala kruiden.
garam-masala-hummus-lovetocookhealthy
Deze hummus is totaal anders van smaak dan een gewone hummus, maar als je van de Indiase keuken houdt, zou dit zomaar jouw favoriete hummus recept kunnen worden. Lekker kruidig en de geroosterde sesamzaadjes maken het helemaal af. Net als in mijn laatste recepten liet ik de knoflook weg, maar voeg vooral toe!

Ingrediënten:
– een groot blik kikkererwten
– twee eetlepels tahin (of meer)
– een theelepel garam masala kruiden
– een snuf paprikapoeder
– een snuf zout
– een scheut olijfolie
– twee eetlepels water
– twee tweelepels sesamzaadjes
Optioneel
– een teen knoflook
– citroensap

Bereidingswijze:
Rooster de sesamzaadjes in een pan en zet weg.
Doe alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes in de blender en mix tot een gladde substantie. Voeg eventueel nog meer olijfolie toe om de hummus iets smeuïger te krijgen. Schep de hummus in een schaal en maak af met de sesamzaadjes.

Totale bereidingstijd: 3 minuten.

2 gedachtes over “MOM: Garam masala hummus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s