Er staan al verschillende recepten voor hummus op Love to cook healthy, maar nog niet een zoete variant. Dus vond ik het tijd om een zoete hummusrecept te maken.
Aangezien ik honing en walnoten altijd een goede combinatie vind, besloot ik deze twee ingrediënten in de hummus te verwerken. Als basis gebruikte ik mijn recept voor hummus zonder knoflook, want ik wilde het meenemen naar mijn werk en dan wil ik liever niet een knoflookgeur achterlaten.
Maar voel je natuurlijk vrij om wel een teentje toe te voegen.
Ingrediënten voor een bakje hummus:
– een groot blik kikkererwten
– twee eetlepels tahin (of meer)
– een theelepel komijnpoeder
– twee handjes walnoten + twee voor garnering
– een flinke scheut honing + extra voor garnering
– een snuf zout
– een eetlepel olijfolie
– twee eetlepels water
Bereidingswijze:
Hak de walnoten fijn en zet ze apart. Doe alle andere ingrediënten in een blender of pureer met een staafmixer tot een gladde substantie. Roer als laatste de walnoten erdoor.Proef of je hem goed van smaak vindt. Voeg eventueel meer zout of tahin toe. Schep de hummus in een schaal of bakje en garneer met de walnoten en een scheut honing. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 3 minuten.