Bulgur met broccoli en zoete aardappel

Ik had laatste een paar dagen vrij en dan ga ik overdag vaak koken. Vooral in de winter is het fijn om overdag foto’s te kunnen maken van de recepten, omdat het licht dan stukken beter is.
bulgur-met-broccoli-en-zoete-aardappel-lovetocookhealthy-3
We hadden toevallig nog een pak Bulgur staan en daar wilde ik al lange tijd een recept mee maken. Dus bedacht ik dit gezonde recept met broccoli en zoete aardappel.

Ingrediënten voor twee personen:
– 100 gram bulgur
– een blokje kippenbouillon (/groentebouillon voor een vegaversie)
– 500 ml water
– een zoete aardappel
– een halve broccoli
– een blikje maïs
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten. Maak een kippenbouillon met het bouillonblokje en water. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes en besprenkel met wat olijfolie. Bak de zoete aardappel in 15-20 minuten gaar.
bulgur-met-broccoli-en-zoete-aardappel-lovetocookhealthy
Stoom ondertussen de broccoli gaar en giet de maïs af. Kook de bulgur volgens de instructies op het pak gaar in de kippenbouillon. Als laatste meng je de bulgur, zoete aardappel, broccoli en maïs door elkaar en verdeel over de borden/kommen. Eet smakelijk!
bulgur-met-broccoli-en-zoete-aardappel-lovetocookhealthy-2
Totale bereidingstijd: 25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s