Vegetarische moussaka

Vandaag deel ik met jullie het recept van deze overheerlijke vegetarische moussaka. Deze moussaka is heel makkelijk te maken, maar het duurt wel even voordat hij op tafel staat. Een ideale maaltijd om in het weekend te bereiden, wanneer je iets meer tijd hebt om te koken.
vegetarische-moussaka-love-to-cook-healthy-3
Deze vegetarische moussaka is gevuld met rode linzen en compenseert zo voor het gebrek aan gehakt. Ben je benieuwd geworden naar dit heerlijke recept? Hier komt het!

Ingrediënten voor vier personen:
– een teen knoflook
– 50 ml olijfolie
– 100 gram rode linzen (uit blik of rauw voor wat extra bite)
– een grote aubergine
– een rode ui
– een rode paprika
– 50 gram tomatenpuree
– een groot blik tomatenblokjes
– een flinke snuf kaneel
– twee eetlepels gedroogde peterselie
– zout en peper

Voor de bovenkant:
– 125 gram Griekse yoghurt (2% vet)
– 125 gram ricotta
– drie eieren
– een snuf nootmuskaat
– 50 gram geraspte kaas 30+
– zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Snijd de aubergine in dunne plakjes en bak deze in de olijfolie licht bruin. Dit kan in een grote pan in een keer, anders doe je het in gedeeltes. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Bak deze in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en roer door de groente. Bak een paar minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes en flink wat kaneel toe. Voeg nu ook de linzen en aubergine toe. Als je linzen uit blik gebruikt hoef je het geheel maar even te laten pruttelen, gebruik je gedroogde linzen, laat het geheel dan zeker tien minuten pruttelen.

vegetarische-moussaka-love-to-cook-healthy

Stort alles dan in een ovenschaal en strooi de peterselie er over. Meng de eieren, Griekse yoghurt, ricotta en nootmuskaat goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verspreid het geheel over het linzenmengsel en maak af met de kaas. Zet de schaal in de oven en bak in 35 minuten gaar. Doe dan de gril aan en laat in ongeveer 8 minuten de kaas mooi bruin worden. Eet smakelijk!
vegetarische-moussaka-love-to-cook-health

vegetarische-moussaka-love-to-cook-healthy-2
Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

Een gedachte over “Vegetarische moussaka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s