Het is bijna vijf december en tijdens pakjesavond mag er natuurlijk niet een lekkere snack ontbreken. Dus wat dacht je ervan om deze heerlijke Sinterklaas snack te maken?
De cake is erg makkelijk te maken en je komt gelijk in de stemming van pakjesavond, omdat het hele huis heerlijk naar kruidnoten ruikt. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten:
– 200 gram kokosbloesemsuiker
– 200 gram boter (op kamertemperatuur)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– vier eieren (op kamertemperatuur)
– een snuf zout
– 50 ml magere melk
– 100 gram kruidnoten (plus wat extra voor decoratie)
– 4 theelepels koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 graden.
Snijd de boter in blokjes en mix samen met de suiker romig. Voeg één voor éen de eieren toe en als deze opgenomen zijn voeg je een snuf zout en in twee keer de melk en het zelfrijzend bakmeel toe.
Voeg vervolgens de koek- en speculaaskruiden toe en spatel als laatste de kruidnoten door het beslag.
Vet een cakeblik goed uit en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 minuten af. Houd wel even goed in de gaten dat de kruidnoten bovenop niet zwart worden. Dek eventueel af met aluminiumfolie.
Doordat je kokosbloesemsuiker gebruikt, wordt de cake veel donkerder dan wanneer je witte suiker zou gebruiken.
Totale bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.
Een gedachte over “Kruidnotencake”