MOM: rode bietensoep met feta en radijs

Vandaag in Makkelijk op maandag alvast een Kerstrecept van een hele simpele, maar voedzame rode bietensoep. Rode bieten zijn ontzettend gezond. Zo helpen rode bieten tegen hoge bloeddruk en bevatten ze veel vezels en vitamines.

Dit recept is ideaal om als voorgerecht te serveren tijdens de feestdagen. Je kunt de soep namelijk warm of koud eten. Het mooie van dit recept is dat je de soep last minute kunt klaarmaken of een dag eerder. Als je de soep een dag eerder maakt, dan zullen de smaken nog beter intrekken.
rode-bietensoep-lovetocookhealthy-2
Ingrediënten voor 1.5 liter soep:
– een kilo voorgekookte rode bietjes
– anderhalf liter groentebouillon
– een ui
– een scheut olijfolie
– twee teentjes knoflook

Voor de garnering:
– 100 gram feta
– zes radijsjes

Bereidingswijze:
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in wat olie aan. Snijd ondertussen de rode bieten in blokjes en doe deze ook in de pan. Roer even goed door en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer tien minuten pruttelen.
Pureer vervolgens de soep en maak op smaak met wat peper.

rode-bietensoep-lovetocookhealthy

Snijd de radijsjes in plakjes en verkruimel de feta. Schep de soep in kommen en maak af met de radijsjes en feta. Eet smakelijk!

rode-bietensoep-lovetocookhealthy-2

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

Een gedachte over “MOM: rode bietensoep met feta en radijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s