Kruidnotenbonbons

Zoek je nog een lekker en makkelijk Sinterklaasrecept? Zoek dan niet verder! Dit recept is makkelijk en best wel snel klaar.
kruidnotenbonbons-lovetocookhealthy-3
Ik heb gekozen om de bonbons in twee kleuren te maken: puur en wit. Zodat je lekker kunt variëren. Als decoratie bracht ik de S van Sinterklaas aan met de chocolade decoratiestiften. Je kunt er ook voor kiezen om er cacaopoeder, suikerparels, etc. over te strooien. Leef je uit!

Ingrediënten voor ongeveer 22 bonbons:
– 120 gram roomkaas light (bijv. Lidl cream spread)
– 200 gram kruidnoten
– 100 gram witte chocolade
– 100 gram pure chocolade
– decoratiestiften van chocolade of andere decoratie

Bereidingswijze:
Maal de kruidnoten tot een grove korrel met behulp van een keukenmachine. Doe de gemalen kruidnoten samen met de roomkaas in een kom en kneed tot een bal. Pak telkens een handje mengsel en kneed tot een balletje. Met grote balletjes krijg je grote bonbons, met kleine balletjes krijg je kleinere en dus ongeveer 22 bonbons. Zet de balletjes in de koelkast zodat ze wat steviger worden.
kruidnotenbonbons-lovetocookhealthy
Ondertussen smelt je de chocolade au bain-marie. Let vooral bij de witte chocolade op dat je goed roert, anders brandt het aan. Zet twee platte borden klaar en leg hier op een stuk bakpapier. Haal één voor één de balletjes door de chocolade en leg ze op een bord. Nu kun je er suikerparels op strooien. Kies je voor decoratiestiften, wacht dan met versieren tot de chocolade uitgehard is. Zet daarom de bonbons gedurende een uur in de koelkast en versier ze als ze klaar zijn.
kruidnotenbonbons-lovetocookhealthy-2

kruidnotenbonbons-lovetocookhealthy-3
Je bewaart de bonbons ongeveer 2 tot 3 dagen in de koelkast in een afgesloten bak.

Totale bereidingstijd:2 uur.

3 gedachtes over “Kruidnotenbonbons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s