Cake met Crema Catalana

Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen, hadden we veel spullen dubbel. Zo ook bakspullen en -ingrediënten. Dus toen ik laatst in het weekend een cake wilde bakken, kwam ik zelfrijzendbakmeel tegen dat al zeker zes maanden over datum was. Zonde om weg te gooien, dus waagde ik de gok om deze cake te maken. En ik kan je zeggen dat meel deed het nog prima
cake-met-crema-catalana-lovetocookhealthy-3
We hadden een fles Crema Catalana likeur uit Spanje meegenomen afgelopen zomer en op advies van mijn moeder maakte ik daar een cake mee. Niet zo gezond nee, maar wel heerlijk! En dat mag, neem je gewoon niet een reuze groot plak 🙂

Ingrediënten voor een cake:
– 175 ml Crema Catalana (kamertemperatuur)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– een zakje vanillesuiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– een snufje zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) en stel in op 60 minuten. Mix in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel voorzichtig toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt. Doe als laatste de Crema Catalana erdoor en mix goed.
Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt. Stort het mengsel in de bakvorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in het blik en laat hem vervolgens verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

cake-met-crema-catalana-lovetocookhealthy-2

cake-met-crema-catalana-lovetocookhealthy

Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s