Picolinis – mini pizza´s

Een tijd geleden publiceerde ik het recept voor pizzadeeg op Love to cook healthy. Nu wilde ik laatst weer pizza´s maken, maar dan van die kleine picolinis. In Spanje aten mijn zus en ik vaak kant-en-klare picolinis en die waren nou niet bepaald gezond met al die conserveringsmiddelen, etc. Maar goed, met mijn basisrecept heb ik zelf controle over de grootte van de pizza, wat ik erop doe en kan ik hem nog redelijk verantwoord maken.
mini-pizzas-picolinis-lovetocookhealthy-3
Als variant op de grote pizza, kun je met dit pizzadeeg ook heel goed kleine pizza´s maken, oftewel picolinis. Erg leuk om tijdens een feest/verjaardag als hapje te serveren. En ze zijn best snel klaar.

Ingrediënten voor ongeveer 26 picolinis
– 300 gram bloem
– 7 gram droge gist (1 zakje)
– twee eetlepels olijfolie
– 160 ml lauwwarm water
– een snuf zout
– een kookring met een diameter van 9cm

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met de handen tot een soepel deeg. Ik gebruikte mijn Magimix en die had het deeg in een minuut gekneed. Het deeg is goed als het elastisch is. Maak een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 10 minuten. Verdeel nu het deeg in twee bollen en rol een bol heel dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Druk met de kookring rondjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Prik met een vork gaatjes in de rondjes en beleg nu met tomatensaus en toppings naar keuze. Bak de mini pizza´s in ongeveer 8-10 minuten gaar. Herhaal bovenstaande met het overgebleven deeg tot het op is.
Eet smakelijk!

mini-pizzas-picolinis-lovetocookhealthy

mini-pizzas-picolinis-lovetocookhealthy-2
Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s