Loempiataart

Ik zag op Internet vele recepten voorbijkomen voor een loempiataart en dus besloot ik deze zelf ook te maken. Ik had nog nooit met filodeeg gewerkt, dus volgde ik het advies op Internet op om het filodeeg bij de Turkse supermarkt te halen.
loempiataart-lovetocookhealthy-3
Ondanks dat filodeeg heel fijn is, vind ik het erg fijn om mee te werken. Deze loempiataart was een goed geslaagd eerste experiment.

Ingrediënten voor een taart
– drie vellen filodeeg
– 300 gram kipfilet
– 400 gram Thaise wokgroente
– drie eieren
– drie eetlepels sojasaus
– een theelepel chilivlokken
– zout, peper en olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 40 minuten.
Verhit wat olijfolie in de pan. Snijd de kip in kleine blokjes, doe samen met wat zout, peper en chilivlokken in de pan en roerbak bruin. Voeg de wokgroente toe en bak drie minuten mee. Voeg twee eetlepels sojasaus toe en meng goed.
Pak een springvorm (ik gebruikte een van 26cm) en bekleed de bodem met bakpapier. Vet een fel filodeeg in met wat olijfolie en plak een tweede vel erop. Leg deze twee vellen in de springvorm met de uiteinden over de rand en zorg ervoor dat de hele springvorm bedekt is. Doe het groentemengsel in de vorm. Klop de eieren los met de sojasaus en verdeel dit over de vulling. Leg het derde vel op de bovenkant en maak de taart dicht. Vouw ook de uiteinden die over de rand hingen naar binnen. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie en zet de taart in de oven. Houd de taart goed in de gaten, want de bovenkant wordt al snel te bruin. Ik dekte hem daarom af met aluminiumfolie.

Als de taart klaar is verwijder je de ring van de springvorm en snijd je de taart aan. Eet smakelijk!
loempiataart-lovetocookhealthy

loempiataart-lovetocookhealthy-2

loempiataart-lovetocookhealthy-4
Totale bereidingstijd: 1 uur.

Een gedachte over “Loempiataart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s