Review: Brasserie Bakboord in Almere

Op mijn verjaardag gingen mijn vriend en ik uit eten. We wilden totaal iets anders, dus zocht ik op Google naar goede restaurants in Almere. Brasserie Bakboord kwam als een van de toprestaurants naar boven.

Dus gingen mijn vriend en ik op de avond van mijn verjaardag naar Almere Haven om lekker uit eten te gaan. We werden keurig ontvangen en kregen een tafel aangewezen met uitzicht op het water. Mijn eerste indruk was jeetje wat chique, maar toen we meer mensen binnen zagen druppelen en zag hoe zij gekleed gingen, viel ik toch niet uit de toon 😉

Eten
Als aperitief nam ik een alcoholvrije cava. Zo fijn dat er aan gedacht is aan mensen die geen alcohol drinken! We kozen voor het zelf samen te stellen driegangenmenu. 
Tijdens het wachten kreeg een een gaspacho met mousse van basilicum.

Als voorgerecht namen mijn vriend en ik allebei de Friander kalfsrib-eye met smokey baconmayonaise en gel van Amsterdamse uien. De presentatie van het bord was heel mooi en het eten echt heel lekker. 
wp-image-238878697jpg.jpg
Als hoofdgerecht kozen we beide voor de Black Angus diamanthaas met rode wijnsaus, sweet potato pie en crème van ui. 

Als nagerecht nam ik de perzik met amandel, gember en gezouten caramel. 

Mijn vriend ging voor het witte chocoladetaartje met rood fruit en cassisijs.
Het eten was echt heel goed! De porties waren precies voldoende, de ingrediënten van goede kwaliteit en totaal niet vet!.

Service
De service was echt heel goed. De obers en serveerster zijn heel attent, maar dringen zich niet op. Het eten wordt niet te snel, maar ook niet te langzaam achter elkaar opgediend en ze doen er alles aan het naar je zin te maken.

Prijs
Brasserie Bakboord heeft van Michelin de Bib Gourmand ontvangen. Bib Gourmand is een waardering van Michelin voor een kwaliteitskeuken met een goede prijs. Wat betreft het eten klopt dit helemaal. We hadden een heerlijk menu voor 37 euro per persoon. De dranken daarentegen, en dan vooral de koffie vond ik nogal duur. Iets meer dan 5 Euro voor een kopje koffie. Dat mag wat mij betreft iets goedkoper. Je krijgt er wel een bonbon, koekjes en een mousse bij, maar dan nog dat mag zeker en anderhalve Euro naar beneden.

Eindoordeel:
Ik raad dit restaurant zeker aan! We hebben echt heerlijk gegeten. De koffie drinken we dan wel thuis 😉

Brasserie Bakboord zit aan de Veerkade 10 in Almere Haven. Je kunt er gratis voor de deur parkeren. Meer info vind je hier.

2 gedachtes over “Review: Brasserie Bakboord in Almere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s