Ik wilde al een tijd een frittata maken, dus zo gezegd zo gedaan. Het duurde even voordat ik wist hoe ik hem wilde maken, maar uiteindelijk besloot ik voor de combinatie Parmezaanse kaas en spinazie te gaan.
Als je liefhebber bent van Parmezaanse kaas, dan kun je meer toevoegen dan ik doe. Ik deed iets minder, omdat het anders overheerst en dat vind ik niet lekker.
Ingrediënten voor 2 personen:
– vier eieren
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 300 gram verse spinazie
– een rode ui
– een teen knoflook
– een snuf nootmuskaat
– olijfolie, zout, peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook en roerbak vervolgens de spinazie tot deze geslonken is. Klop ondertussen de eieren los met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper. Bekleed een kleine springvorm (16cm) met bakpapier. Doe de spinazie erin en giet het eimengsel erover. Bak in ongeveer 30 minuten gaar. Lekker met bruin brood!