Het is weer eens tijd voor een recept van een quiche. Ditmaal een vegetarische quiche die ik maakte met wat restjes die ik nog in de koelkast had liggen.
Voor mij is een quiche een ideale maaltijd om mee te nemen naar mijn werk op de dagen dat ik ga sporten. Zo krijg ik toch een warme maaltijd binnen en de quiche vult goed. Ik heb altijd genoeg aan een kwart quiche.
Deze quiche is vegetarisch en hiermee laat ik opnieuw zien, dat je eigenlijk van alles in een quiche kunt stoppen. Hij smaakt altijd heerlijk.
Ingrediënten:
– een rol hartige taartdeeg
– twee paprika´s (bijv. groen en geel)
– een bakje champignons
– drie bosuitjes
– een bakje met zes rolletjes zachte geitenkaas
– een bekertje crème fraîche light (125 ml)
– vier eieren
– zout, peper & olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 55 minuten. Vet een springvorm in met olijfolie, bekleed de vorm met het deeg, prik met een vork gaatjes in de bodem en zet weg. (Ik gebruik een springvorm van 26 cm.)
Snijd de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, bosui en champignons gaar. Laat vervolgens goed uitlekken in een zeef (druk echt goed uit, anders wordt je bodem te nat). Verdeel de paprika, bosui en champignons over de bodem van de vorm. Klop nu de eieren, geitenkaas en crème fraîche los en maak op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de groente en plaats de quiche in de oven en bak af in ongeveer 45-55 minuten. De quiche is klaar als een cocktailprikker schoon/droog uit de quiche komt. Eet smakelijk!
Oeh lekker! Ik ga het zeker een keer proberen🙊
LikeGeliked door 1 persoon