Het idee was dat we een hele tijd met deze chocolate chip cookies konden doen, maar ze waren zo lekker dat we ze iets te snel op hadden. Oh well… dat moet kunnen toch?
Deze koekjes zijn erg makkelijk te maken en je kunt er een grote hoeveelheid mee maken. Ik koos ervoor om grote koeken te maken, maar als je kleintjes wilt kun je er zeker +30 uithalen.
Ingrediënten:
– 100 gram zachte boter
– 270 gram (spelt)bloem
– twee eiwitten van eieren (L)
– een theelepel baking soda
– 1/4 theelepel zout
– 300 gram kokosbloesemsuiker
– een theelepel vanille-extract
– 130 gram chocolate chips (ik koos voor melk)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 10 minuten. Leg bakpapier op een bakplaat en zet weg.
Meng de bloem, het zout en de baking soda en zet apart. Doe de boter en suiker in de mixer en mix op stand 3/4. Als het mooi gemengd is voeg je het vanille-extract en de eiwitten toe. Mix gedurende 1 minuut. Voeg dan de bloem en chocolate chips toe en meng goed door.
Voor kleine koekjes: Leg kleine hoopjes (denk aan een goed gevulde theelepel) op de bakplaat. Zorg voor voldoende afstand.
Voor grote koekjes: gebruik een ijsschep en schep steeds een half gevulde schep op de plaat. Zorg voor voldoende afstand.
Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10 minuten gaar. Zoals je zult merken, lopen ze erg uit. Het is dus erg belangrijk om voldoende ruimte tussen de koekjes houden. Bak net zolang door, totdat al het deeg op is. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Eet smakelijk! Probeer hier maar eens vanaf te blijven 😉
Totale bereidingstijd: een uur afhankelijk van de grootte van de koekjes. Ik was met 20 minuten klaar met de grote koekjes.