Ik hou van ovenschotels en dit recept was weer een uitprobeersel. Mijn vriend daagde mij uit door pastinaak in het winkelwagentje te doen, dus toen moest ik aan de slag.
Ik besloot de pastinaak te verwerken in een ovengerecht met zoete aardappel, kalkoenfilet en geitenkaas en dat pakte goed uit. Je krijgt veel groente binnen en het lekker gezond.
De oven doet het meeste werk, dus op wat groente snijden na, heb je er niet veel werk aan. Hier komt het recept.
Ingrediënten voor twee personen:
– drie pastinaken
– drie zoete aardappelen
– twee teentjes knoflook
– gedroogde tijm
– olijfolie
– drie schijfjes zachte geitenkaas
– een bakje kalkoenreepjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 35 minuten. Schil en was de pastinaken en zoete aardappelen. Snijd vervolgens in de vorm van frietjes. Doe de zoete aardappel en pastinaakfrietjes op een bakplaat en pers de knoflook erover uit. Sprenkel naar smaak tijm en olijfolie erover en hussel door elkaar. Doe het geheel in de oven en bak gaar.
Als de oven nog vijf minuten moet, voeg je de kalkoenreepjes toe. Verdeel over de borden en brokkel de geitenkaas er over. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 50 minuten.