Zoete aardappel quiche

Mijn nieuwste verslaving is de hartige taart. Sinds ik het hartige taartdeeg van de Jumbo heb ontdekt (nee geen sponsoring), maak ik vaak een quiche op woensdagavond, zodat ik deze op donderdag op mijn werk kan eten en daarna gelijk door kan naar de sportschool.
Zoete aardappelquiche-lovetocookhealthy (4)

Ik wist al dat de combinatie zoete aardappel en geitenkaas erg lekker was, maar deze samenvoegen in een quiche, vond ik toch best spannend. Maar wie niet waagt, wie niet wint toch? En hij was ontzettend lekker en hij vult ook nog eens goed. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt hij!

Ingrediënten:
– een rol hartige taartdeeg
– twee zoete aardappels
– een bakje champignons
– een rode ui
– een bakje met zes rolletjes zachte geitenkaas
– een bekertje crème fraîche light (125 ml)
– vier eieren
– zout, peper & olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 55 minuten. Vet een springvorm in met olijfolie, bekleed de vorm met het deeg, prik met een vork gaatjes in de bodem en zet weg. (Ik gebruik een springvorm van 26 cm.)
Snijd de zoete aardappels in dunne plakjes en kook in ongeveer 5 minuten gaar. Snijd de champignons in plakjes en snipper de rode ui. Doe wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de ui en champignons gaar. Laat vervolgens goed uitlekken in een zeef (druk echt goed uit, anders wordt je bodem te nat). Giet de zoete aardappel af en dep droog met een stuk keukenpapier.
Verdeel de ui, champignons en zoete aardappel over de bodem van de vorm. Klop nu de eieren, geitenkaas en crème fraîche los en maak op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de zoete aardappel, champignons en ui. Doe de quiche in de oven en bak af in ongeveer 45-55 minuten. De baktijd is per oven verschillend. De quiche is klaar als een cocktailprikker schoon/droog uit de quiche komt. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.

Zoete aardappelquiche-lovetocookhealthy

Zoete aardappelquiche-lovetocookhealthy (2)

Zoete aardappelquiche-lovetocookhealthy (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s