Als je in Spanje tapas gaat eten, dan zul je altijd gegrilde paprika tegenkomen op de kaart. Ik kies eigenlijk altijd wel voor gegrilde paprika, omdat ik de combinatie van de gril, olijfolie en zeezout zo lekker vind.
Ik maak de laatste tijd best vaak gegrilde paprika klaar, omdat het naast tapas ook een ideaal bijgerecht is. Het is snel klaar en is samen met aardappels uit de oven en vlees een goede maaltijd.
Ingrediënten voor twee personen
– een rode paprika
– een groene paprika
– olijfolie
– grof zeezout
Bereidingswijze:
Verhit een grillpan en doe olijfolie in de pan. Snijd de paprika in platte plakjes, zodat ze goed in de pan liggen. Leg ze in de grillpan en strooi er zout over. Grill de paprika door ze regelmatig te keren. Ze zijn klaar als ze zacht zijn en de streepjes van de grill goed zichtbaar zijn. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.