Spruitjes – drie keer anders

Spruitjes, sommige mensen houden ervan, anders haten ze. Ik hou van spruitjes en eet ze dan ook regelmatig. De laatste tijd eet ik ze niet alleen kaal, maar voeg er iets aan toe om ze wat extra smaak te geven.

Hieronder laat ik je zien hoe je spruitjes anders kunt bereiden.

1) Spruitjes met appel en walnoot.
Ik stoom mijn spruitjes (en eigenlijk al mijn groente) altijd. Als ik spruitjes met appel maak, doe ik ongeveer drie minuten voordat ze klaar zijn er blokjes appel bij. Serveer ze op het bord met stukjes walnoot.
Spruitjes met appel en walnoot-lovetocookhealthy (2)

2)Spruitjes met kalkoenreepjes.

Bereid de spruitjes zoals altijd en voeg de laatste twee minuten de kalkoenreepjes toe. Lekker bij (zoete) aardappel en vlees.
Spruitjes met kalkoenreepjes-lovetocookhealthy

3) Spruitjesschotel met feta en zoete aardappel.
Deze spruitjesschotel heeft even wat tijd in de oven nodig voor hij klaar is, maar dan heb je ook wat. De combinatie spruitjes, zoete aardappel en feta is heel lekker en samen met wat balsamicoazijn krijg je een explosie van smaken: zoet, bitter, zuur en zout. Heerlijk. Het recept vind je hier
Spruitjesschotel met feta en zoete aardappel-lovetocookhealthy (2)

Hoe eet jij het liefst spruitjes?

2 gedachtes over “Spruitjes – drie keer anders

  1. Ik eet ze graag met kastanjes. Lekker eerst het bos in . Dan koken en pellen. Beetje boter smelten suiker erbij en afbluffen met port. En dan bij de gekookte spruitjes. (Dat doe ik trouwens in de magnetron, vind ik lekkerder)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s