Spruitjesschotel met feta en zoete aardappel

Degene die mij op Instagram volgen hebben al een foto van dit gerecht voorbij zien komen. Het fijne aan dit recept is dat je de spruitjesschotel snel in de oven hebt en dan alleen nog maar 45 minuten hoeft te wachten tot het klaar is.
Spruitjesschotel met feta en zoete aardappel-lovetocookhealthy (2)
Ik benut die tijd dan altijd om huishoudelijke klusjes te doen en als ik daarmee klaar ben dan is het etenstijd. Ideaal. De combinatie spruitjes, zoete aardappel en feta is heel lekker en samen met wat balsamicoazijn krijg je een explosie van smaken: zoet, bitter, zuur en zout. Heerlijk.

Ingrediënten voor 2 personen:
– spruitjes voor twee personen, schoongemaakt
– twee zoete aardappels, geschild en in blokjes
– 1/3 plak feta
– een theelepel knoflookpoeder
– een 1/2 theelepel komijnpoeder
– zout
– olijfolie
– twee handjes walnoten
– balsamicoazijn

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 45 minuten. Doe de schoongemaakte spruitjes (dit kun je prima een dag van tevoren doen) en zoete aardappelblokjes in een ovenschaal en meng hierover de olijfolie, het zout, knoflookpoeder en de komijn. Zorg dat alles goed bedekt is. Doe vervolgens de ovenschaal in de oven en bak gedurende 45 minuten gaar. Als het eten nog een kwartier moet, begin je met de saus. Doe een bodem balsamicoazijn in een steelpan en verwarm dit al roerend. Naarmate je roert zal er een dikkere saus ontstaan. Zet weg en hak de walnoten fijn. Als de oven klaar is, schep je de spruitjes en zoete aardappel op de borden. Verkruimel de feta over de spruitjes, doe de walnoten erbij en maak af met de balsamicodressing. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.
Spruitjesschotel met feta en zoete aardappel-lovetocookhealthy

Spruitjesschotel met feta en zoete aardappel-lovetocookhealthy (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s