Sinds mijn vriend en ik in Italië kennis maakten met de manier waarop de Italianen pasta eten, ben ik mijn pasta ook anders gaan bereiden. Maakte ik eerst altijd saus met pasta, nu maak ik pasta met saus.
Het recept voor deze spaghetti met champignons was een experiment, omdat ik geen room of melk wilde toevoegen besloot ik olijfolie te gebruiken. Het resultaat mocht er zijn vond ik. Het is een lekkere pasta, waarbij je de kruiden en champignons goed proeft. Ik maakte hem af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Ik vond het heerlijk! En natuurlijk is ook dit gerecht weer snel klaar en heb je er niet veel ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten voor twee personen:
– een bakje champignons
– twee bosuien
– twee teentjes knoflook
– een handje peterselie
– volkoren spaghetti (afgemeten voor twee personen)
– een stukje Parmezaanse kaas
– zout en olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak. Was de champignons en bosuien en snijd ze in plakjes/ringetjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de champignons en bosuitjes. Pers de knoflook over de champignons en bosuitjes uit en maak op smaak met wat zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de pan.
Als de pasta klaar is, giet je deze af en roer je het samen met een scheutje olijfolie door het champignonsmengsel. Roer goed, zodat de spaghetti en champignons goed vermengd zijn. Serveer nu de pasta op de borden en maak af met wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.
Tip: Als je het water voor de spaghetti in de waterkoker aan de kook brengt, dan scheelt het tijd.
Altijd een lekkere combo, pasta met champignons! Leuk dat je er voor een keer geen room bij hebt gedaan, is toch weer wat anders!
LikeLike