Was 2015 het jaar van de smoothies, 2016 is het jaar van de soep! Soep is hot! (and you should eat it while it´s hot) en dat snap ik ook wel, want wat is er makkelijker dan soep maken?
Linzen zijn ontzettend gezond en je kunt er alle kanten mee op. Verwerk ze in salades of als onderdeel van je avondeten (vervang je aardappels eens door linzen). Deze rode linzensoep was een experiment dat zeer goed uitpakte. Ook deze soep werd in de keukenloze periode gemaakt, ideaal als je niet veel kookruimte hebt!
Ingrediënten:
– 250 gram rode linzen
– vier waswortelen
– een grote zoete aardappel
– een ui
– twee blokjes kippenbouillon
– een liter water
– een eetlepel tomatenpuree
– peper
– olijfolie
Bereidingswijze:
Week de linzen gedurende een uur.
Snijd ondertussen de wortels en zoete aardappel in stukjes en snipper de ui.
Als het uur voorbij is, spoel je de linzen goed af. Doe dan een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg vervolgens de rode linzen, wortels, zoete aardappel, bouillonblokjes, tomatenpuree en water toe en breng aan de kook. Laat een half uur pruttelen en pureer dan de soep glad. Maak op smaak met peper. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten.
Tips:
– Als je de soep een dag van tevoren maakt, dan trekken de smaken goed in.
– Lekker met een grof, bruin brood.
Klinkt goed! Ik gebruik een ander recept voor linzensoep, ga deze ook eens proberen.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben benieuwd hoe je hem vindt Karlien☺
LikeLike