Tijdens de keukenloze weken stond er regelmatig chili con carne op het menu. Het is namelijk het ultieme eenpansgerecht!
Om een beetje te variëren voegde ik deze keer broccoli toe, zodat het net even iets anders smaakte. Daarnaast deed ik er op verzoek van mijn vriend een stukje ontbijtkoek in voor extra smaak.
Ingrediënten voor twee personen:
– een blik kidneybonen (uitgelekt)
– een stronk broccoli
– 250 gram mager rundergehakt
– een ui
– een gele paprika
– een plak ontbijtkoek
– 1/3 pakje gezeefde tomaten
– zout (naar smaak)
– een snuf knoflookpoeder
– een flinke snuf paprikapoeder
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie. Rul het gehakt en snijd ondertussen de broccoli in stronkjes en de paprika in blokjes. Als het gehakt gaar is, voeg je de paprika en broccoli toe. Laat even kort meebakken. Voeg nu de kidneybonen, gezeefde tomaten, zout, knoflook- en paprikapoeder toe. Roer goed door en verkruimel dan de plak ontbijtkoek erdoor. Laat heel even pruttelen en serveer. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Nog nooit eerder ontbijtkoek bij de chili gedaan maar kan me goed voorstellen dat het veel smaak geeft! Die gaan we onthouden!
LikeGeliked door 1 persoon