Vandaag laat ik je een recept van erwtensoep zien. Vroeger aten wij erwtensoep met varkensrookworst en spekjes, maar ik probeer al jaren varkensvlees te mijden of heel minimaal te eten.
De vraag bleef echter, waar vervang ik die rookworst en spekjes dan door? Na even zoeken vond ik bij de Albert Heijn (geen sponsor) een runderrookworst en ik besloot de spekjes te vervangen door kalkoenreepjes. Het resultaat is een heerlijke erwtensoep, die net zo lekker als vroeger smaakt, maar waar dus geen varkensvlees in verwerkt is. Dus best gezond eigenlijk!
Ingrediënten voor een grote pan snert:
– twee liter water
– vier rundvleesbouillonblokjes
– twee zakken soepgroente/erwtensoepgroente
– zes uien
– een doosjes spliterwten
– een runderrookworst
– een bakje kalkoenreepjes
Bereidingswijze:
Schil de uien en snijd ze in stukjes. Doe de uien, het water, bouillonblokjes, spliterwten, kalkoenreepjes en soepgroente in een grote soeppan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de erwtensoep gedurende anderhalf tot twee uur pruttelen. Roer af en toe, zodat het niet aan de bodem gaat zitten.
Tien minuten voor het opdienen, snijd je de runderrookworst in plakjes en doe je deze in de soep. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 2.5 uur.
Tips:
– Maak de soep een dag van tevoren klaar, dan smaakt hij de volgende dag nog lekkerder.
– Vries de restjes is, zodat je altijd een maaltijd in de vriezer hebt.
2 gedachtes over “Erwtensoep (zonder varkensvlees)”