Met de intocht van Sinterklaas zaterdag, leek het mij wel leuk om dit recept voor gezondere kruidnoten te publiceren. Ik ben dol op kruidnoten, pepernoten en al het Sinterklaassnoepgoed, maar echt goed is het niet voor je.
Daarom maakte ik deze gezondere havermoutkruidnoten. Ze zijn lang niet zo zoet als gewone kruid- of pepernoten, dus verwacht niet de exacte smaak van kruidnoten. Ik heb flink wat speculaaskruiden in het mengsel gedaan, maar als ik jou was zou ik vooral van het mengsel proeven om te kijken of je de smaak goed vindt. Ik vind ze erg lekker en mijn hele huis rook heerlijk naar kruidnoten.
Ingrediënten:
– 150 gram havermout
– 50 gram gebroken lijnzaad
– een halve theelepel bakpoeder
– een eetlepel plus een theelepel speculaaskruiden
– een ei
– drie à vier eetlepels agavesiroop
– een scheut gekookt water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 25 minuten.
Maal de havermout fijn. Doe dit samen met het lijnzaad, ei, bakpoeder en de speculaaskruiden in een kom. Mix dit op stand 1 van de mixer door elkaar. (Ik gebruikte deeghaken). Voeg vervolgens de agave en een scheut water toe. Meng goed door en probeer er dan met je handen een deegbal van de maken. Is het deeg te droog? Voeg dan nog een beetje water toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Draai balletjes van het deeg, maak ze in je handpalm plat en leg ze op de bakplaat. Doe de bakplaat in de oven en bak de kruidnoten gaar.
Als ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en leg je de kruidnoten met het bakpapier op een rooster, zodat ze goed kunnen afkoelen. Et voilà! Je gezondere kruidnoten zijn klaar. Eet smakelijk!
2 gedachtes over “Gezondere kruidnoten”