Kruidige pompoensoep

Het is weer het seizoen van de pompoen en dus ook tijd voor een nieuw recept van pompoensoep. Ik maakte al eens de pompoensoep met kokos en kerrie, maar deze keer kies ik voor een lekkere kruidige soep zonder pittige bite.

Nu moet ik toegeven dat het snijden (of slachten zoals ik het altijd noem) van een pompoen even wat werk is, maar met het goede mes (ik zweer bij een broodmes) heb je de pompoen zo een in blokjes. De soep is heerlijk vegetarisch en kan prima een dag van tevoren worden gemaakt. En wat je overhoudt, kun je prima de volgende dag als lunch eten. Er gaan best veel kruiden in, maar als het goed is heb je het meeste al in huis.

Ingrediënten voor een pan soep:
– een flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
– een winterpeen, in rondjes
– twee uien, fijngesneden
– twee teentjes knoflook
– een handje peterselie
– een liter water
– twee blokjes groentebouillon
– twee theelepels paprikapoeder
– een theelepel currypoeder
– een halve theelepel kurkuma
– een halve theelepel gemalen korianderzaad
– twee theelepels komijnzaad
– olijfolie
– peper
Bereidingswijze:
Doe een scheut olijfolie in een soeppan en verwarm. Fruit de ui en knoflook gedurende vijf minuten. Voeg nu de wortel, pompoen en de kruiden toe. Roer goed door. Voeg het water, bouillonblokjes en peterselie toe en breng de soep aan de kook. Laat gedurende 20 minuten pruttelen en pureer dan de soep. Breng de soep op smaak met peper en serveer. Lekker met een grof bruin brood. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 40 minuten
Pompoensoep-lovetocookhealthy
Pompoensoep-lovetocookhealthy (2)

Een gedachte over “Kruidige pompoensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s