Heerlijke snelle ontbijtmuffins

Een tijdje terug hebben jullie al een foto voorbij zien komen op Instagram van dit heerlijke en vullende ontbijt. Ik stond ’s ochtends op met het idee om mijn ontbijtpannenkoek te maken, maar bedacht me toen dat ik er nog iets feestelijkers van kon maken, namelijk deze heerlijke ontbijtmuffins!

Ze zijn in maximaal twintig minuten klaar. Dus terwijl jij onder de douche staat en je aankleedt, bakt de oven deze ontbijtmuffins gaar. Maar deze ontbijtmuffins zijn ook ideaal om je weekend mee te beginnen.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– een ei
– een banaan
– drie eetlepels havermout
– een snuf kaneel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten.
Pureer alle ingrediënten met een staafmixer. Schep de inhoud nu in siliconen muffinvormpjes. Het paste bij mij in precies drie vormpjes (tot aan de rand gevuld). Doe de vormpjes in de oven en bak ze gaar. Controleer na 15 minuten met een cocktailprikker of ze gaar zijn. Als ze nog nat zijn van binnen, zet je ze nog de laatste vijf minuten in de oven.

Als de ontbijtmuffins klaar zijn, haal je ze voorzichtig (heet!) uit de vormpjes en leg Je ze op een bord. Ik at er Griekse yoghurt 0% vet en wat aardbeien bij. Eet smakelijk!

Snelle_ontbijtmuffins-havermout

Een gedachte over “Heerlijke snelle ontbijtmuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s