Toetjes: Geroosterde ananas

Mijn vriend en ik aten onlangs voor een tweede keer bij een restaurant waar ze geroosterde ananas met bruine suiker serveren. De combinatie van bruine suiker, ananas en de gril is ontzettend lekker, maar door de suiker niet zo healthy.

Reden voor ons om het eens uit te proberen zonder suiker. Het resultaat was een heerlijk toetje. Zeker in combinatie met magere (Griekse) yoghurt. Eventueel kun je voor de extra zoete smaak nog wat honing toevoegen, maar dat vond ik absoluut niet nodig. We grilden de ananas in een grillpan, maar je kunt hem ook op de barbecue leggen.

Ingrediënten:
– een halve ananas, in grote stukken
– honing (optioneel)
– magere (Griekse) yoghurt

Bereidingswijze:
Verwarm een grillpan of barbecue en leg de stukken ananas in de pan/ op de barbecue. Gril de ananas tot er bruine streepjes zichtbaar zijn. Leg de stukken op een bord, doe er eventueel wat honing overheen en serveer met magere (Griekse) yoghurt.

Ook lekker met wat geschaafde amandelen over de yoghurt.
Geroosterde_ananas

De foto is niet zo mooi, want deze is snel op vakantie genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s