Rode bietensoep

Na verschillende gerechten met rode bieten te hebben gepost, zoals de geroosterde rode bieten met zoete aardappelpuree, een rode bieten smoothie en een rode bieten salade met tonijn, ben ik vandaag een stapje verder gegaan door rode bietensoep te maken.

Deze rode bietensoep is een heerlijk maaltijdsoep, lunchsoep of vooraf. Hij was bij mij vrij stevig en had structuur. Dus een grote kom vulde voor mij goed als avondeten. Deze soep is zonder room, want daar houd ik persoonlijk niet van.

Ingrediënten:
– een pakje voorgekookte rode bieten (500 gram), in grove stukken
– 500 gram wortelen of waspeen, in dunne plakjes
– een scheut olijfolie
– een ui, gesnipperd
– twee cm verse gember, in plakjes
– een teen knoflook, fijngesneden
– een liter groente bouillon
– zout en peper

Bereidingswijze:
Doe een scheut olijfolie in een grote soeppan en verwarm. Fruit de ui gedurende vijf minuten en voeg daarna de wortelen, knoflook en gember toe. Bak deze even kort mee en doe dan de rode bieten erbij. Roer goed door en giet de bouillon erbij, totdat de groenten onder water staan. (Ik hield nog wat bouillon over en dat heb ik later gebruikt om de soep wat dunner te krijgen.) Breng het geheel aan de kook en laat 50 minuten pruttelen.
Als de soep klaar is pureer je hem met een staafmixer. Als je ziet dat de soep te dik is, voeg dan nog wat bouillon toe. Als de dikte van je rode bieten soep goed is, proef je even en voeg dan zout en peper naar smaak toe. Roer goed door en serveer. Eet smakelijk!

Rode bietensoep_pan

Rode bieten-soep

Rode bieten soep-soep

Rode bieten-soep

Deze soep kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Hij kan wat donkerder zijn als je hem uit de koelkast haalt, maar als je goed roert is dat zo weer weg.

2 gedachtes over “Rode bietensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s