Makkelijk op maandag: Ratatouille à la Nicole

Oké, eigenlijk mag je het geen ratatouille noemen als er geen courgette en aubergine in zit, maar een andere naam kon ik er zo snel niet voor bedenken.

Dit recept ontstond tijdens onze vakantie in Spanje. In de laatste week moesten we zo langzamerhand de restjes opmaken en we hadden nog wortels, champignons, ui, gehakt en tomato frito over. Aangezien we beiden geen zin hadden in pasta erbij, maakte ik deze makkelijke en smakelijke ratatouille. Geschikt voor een makkelijke maandag, omdat je alles in een pan doet en er geen omkijken naar hebt.

Ingrediënten voor twee personen:
– vijf wortelen
– een half bakje champignons
– 300 gram rundergehakt
– een ui
– een teen knoflook
– een pak tomato frito
– een scheut olijfolie

Bereidingswijze:
Zet een diepe koekenpan/wokpan op het vuur en doe de olie erin. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze. Schil ondertussen de wortelen en snijd deze en de champignons in dunne plakjes. Als de ui en knoflook gefruit zijn, doe je het gehakt erbij en rul je deze gaar. Voeg vervolgens de wortels, champignons en de tomato frito toe. Doe een deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen. Proef na vijftien minuten of de wortelen gaar zijn. Zo ja, haal de pan van het vuur en verdeel de ratatouille over de borden. Laat anders nog heel even door pruttelen.

Lekker met stokbrood!

Ratatouille_makkelijk

Ratatouille_makkelijk_tomaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s