Linzenhummus

Tijdens het opruimen van mijn voorraadkast, kwam ik een zak gedroogde linzen en kikkererwten tegen die ik compleet vergeten was. Dat ik niet meer van het bestaan van de gedroogde linzen en kikkererwten afwist, was te merken aan de blikjes kant-en-klare kikkererwten en linzen die ik op voorraad had staan. Zonde! Dus gooide ik gelijk de halve zak linzen in een pan en zette ze onder water.

De volgende dag kookte ik de linzen volgens de instructies en liet ze afkoelen. In eerste instantie wilde ik er een salade van maken, maar toen bedacht ik mij dat ik er ook wel een hummus van kon maken. Aangezien ik hummus altijd kant-en-klaar koop of bij de Ten Katemarkt haal, leek het me een goede ontwikkeling voor mijn blog om het dit keer zelf te maken. Ik zocht een recept op internet voor kikkererwten en verving die door linzen. Het resultaat? Een heerlijke hummus voor op crackers, brood of als dip!

Hoe maak je het?
Ingrediënten:
– Ongeveer 100 gram droge linzen
– twee teentjes knoflook
– een eetlepel tahin (sesampasta)
– een theelepel paprikapoeder
– een beetje kookvocht of water
– peper en zout
– citroensap (optioneel)

Bereidingswijze:
Kook de linzen volgens de instructies op de zak. Ik had bruine linzen en die moesten een uur koken. Laat afkoelen.
Snijd de knoflook fijn en bak deze bruin in olijfolie. Doe vervolgens de linzen, knoflook, tahin, paprikapoeder, het kookvocht of water en de zout en peper in een keukenmachine en mix of pureer het met de staafmixer in de meegeleverde hoge kom.
Als de hummus glad is, proef je even of je het zo lekker vindt. Zo niet, dan voeg je nog wat zout, peper, paprikapoeder of tahin door. Ik vind een hummus heel persoonlijk, dus doe vooral wat je zelf lekker vindt.

Ik voeg geen citroensap toe, omdat ik geen citrusvruchten kan eten, maar voeg het vooral toe als je dat lekkerder vindt.

Linzen_hummus

Een gedachte over “Linzenhummus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s