Volkoren appeltaart met havermout en cranberry’s

Deze taart maakte ik aan de hand van een oude allerhande. De AH claimt dat hij suikervrij is, maar door de toevoeging van honing en cranberry’s is hij dat natuurlijk niet echt.

Hij is wel ontzettend lekker! En geeft 260 kcal per stuk, dus dat valt nog mee. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het (aangepaste) recept.

Ingrediënten:
– 125 g volkorenbloem
– 60 g havermout
– 100 ml kokosolie
– 175 g honing (ik deed er zelf maar de helft van in)
– een ei
– twee eetlepels kaneel
– een theelepel zout
– 50 g gedroogde cranberry’s
– 600 gram jonagoldappels

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden en stel in op 45 minuten. Doe de bloem, havermout, olie, 125 g honing, het ei, 1 eetlepel kaneel en het zout in een kom. Mix in 3 min. tot een gelijkmatig deeg. Vet de taartvorm in met twee theelepels olie.
Verdeel het deeg over de taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik. Verdeel de cranberry’s erover. Schil de appels snijd ze in stukjes en doe in een kom. Meng de rest van de honing en de rest van de kaneel erdoor en schep de appels in de taartvorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en server. Eet smakelijk!

Volkoren-appeltaart-klaar

Bodem-volkoren_appeltaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s