I love Spain! En dan vooral het Spaanse mediterrane dieet met tussen de middag driegangenmenu´s van minder dan 15 euro per persoon.
Als ik nu nog in Spanje kom, ga ik vaak tussen de middag naar een restaurant waar veel Spanjaarden komen om me tegoed te doen aan een typisch Spaans driegangenmenu. Altijd hoop ik dat de melón con jamón oftewel meloen met ham op het menu staat. Nu in de zomer eet ik veel meloen en af en toe maak ik dit voorgerecht thuis klaar. Tevens is dit een goed tapas gerecht en nog eens snel klaar ook.
Ingrediënten:
– een galia- of honingmeloen
– serranoham (het liefts Pata negra)
Bereidingswijze:
Snijd de meloen in vier parten, verwijder de pitten en maak in sneetjes in het vruchtvlees. Leg de meloenparten op een bord en drapeer de ham erover heen. Je kunt een groot bord maken zoals ik deed of een part per bord. Eet smakelijk!
Een gedachte over “Spaans: Meloen met ham”